tomat og olivenpai

tomat-og-olivenpai

Det er utrolig lettvint å ha noen plater butterdeig i fryseren, så kan du lage en enkel pai så kjapt som bare det. Varier med ingredienser du har for hånden; litt ost, grønnsaker og gjerne skinke eller spekepølse.

til en paiform på 12 x 34 cm (eller tilsvarende størrelse):

  • 2 butterdeigsplater a 20×20 cm
  • 3 egg
  • 100 g ricotta (snøfrisk, chèvre, eller annen myk ost)
  • 40 g revet parmesan
  • 6 cherrytomater
  • 1,5 dl helmelk
  • 4-5 skiver sterk spansk salami (chorizzo e.l.)
  • 6-8 oliven
  • ½ ts salt
  • nykvernet pepper
  • friske urter til pynt
egg

Legg de to butterdeigsplatene ved siden av hverandre og lag en liten skjøt langs ene siden. Klem platene forsiktig sammen og løfte deigen over i formen. Start langs den ene siden og fordel deigen forsiktig over bunnen og opp langs alle sidene av paiformen. Unngå å strekke butterdeigen, da kryper den bare sammen under steking. Skjær av overflødig deig langs kanten av formen. Bruk en gaffel og prikk paibunnen så den ikke “puffer opp” så mye under steking. Visp egg og ost sammen i en bolle og tilsett melk. Ha i salt og pepper og hell eggemelken i paiskallet. Riv salami i biter, del tomatene i to og fordel over paien sammen med oliven. Strø ca. halvparten av parmesanosten på toppen. Stek paien på 180C i ca. 30 minutter til den er gyllen på oversiden. Server paien med ett dryss friske urter og revet parmesan. En enkel grønn salat passer godt til.

salami-tomat-og-olivenpai

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *