frokostmuffins – tre varianter

frokost-muffins

Jeg er stor sett tilhenger av grovbrød og rundstykker til frokost, men om en skal kose seg litt ekstra har jeg sansen for ferske fullkornsmuffins med bær og nøtter. Her har jeg laget forslag til tre varianter på samme basisoppskrift, men du kan variere med ulike ingredienser etter hva du har i sk

apet. Muffinsene er ikke spesielt søte og egner seg godt til kaffen en langsom helgemorgen. basisoppskrift – til 12 former:

  • 100 g sammalt hvetemel
  • 200 g siktet hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 100 g råsukker
  • 2 ss honning
  • 1 egg
  • 3 dl helmelk
  • ¾ dl nøytral olje (eks. solsikke)
  • 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløfes)
  • en klype salt
ingredienser-frokosmuffins

Forvarm ovnen til 180C. Bland mel, bakepulver, sukker og salt i en bolle. Visp sammen egg, melk, olje, vaniljeekstrakt og honning i en annen. Rør de våte ingrediensene inn i de tørre til de så vidt er blandet. Vend inn bær, frukt og grovhakkede nøtter som anvist for hver variant. Dersom du bruker frosne bær, ta dem direkte fra fryseren og ikke tin dem først. Frukt kan du kutte i små terninger eller rive grovt på rivjern. Smør ei muffinspanne eller bruk papirformer. Spa røren over i formene og stek midt i ovnen i 25-30 minutter.

frokostmuffins_bringebaer_paere_dadel-2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *