grillet klippfisk med rødbeter og urtesmør

klippfisk-med-rødbeter-og-urtesmør

Det har vært stille herfra en stund og det skyldes først og fremst at vi har flyttet. Langt. Jeg skal fortelle mer om det seinere, men mens jeg holder på å sette opp kjøkken her i sør vil jeg dele noen oppskrifter jeg har med hjemmefra: Klippfisk egner seg godt til grilling. Velg gjerne store fiskestykker av god kvalitet, helst uten bein og skinn. Jeg synes rødbeter og frisk salat passer godt til, men du kan også servere fisken med potetsalat og stekt bacon. som forrett til 4 trenger du:

  • 500 g klippfisk
  • 3 rødbeter
  • ½ lime
  • småbladet salat
  • skogsyre og markjordbær (om du finner)

Urtesmør

  • 50 g smør
  • 2 ss ramsløk, finhakket (evt. gressløk)
  • 2 ss koriander eller persille, finhakket
  • 1 lite hvitløksfedd

Vann ut klippfisken i et døgn eller etter angivelse på pakken (skift vann 1-2 ganger). Fjern skinn og bein og del i serveringsstykker. Kok rødbeter med skallet på til de er møre. Skrell betene og skjær to av dem i skiver. Bruk en grønnsaksskreller til å skjære lange bånd av den siste beten og del båndene i lange strimler. Finhakk urtene og press hvitløken. Rør urtene inn i romtemperert smør og sett kaldt. Pensle klippfisken med olje og grill den på middels sterk varme i ca 5 minutter. Snu fisken og smør urtesmør over mot slutten av grilltiden. Legg fisken på rødbetskiver og dander betestrimler på toppen. Skvis litt limesaft over og pynt med frisk salat, skogsyre og markjordbær.

klippfisk-med-rødbeter2

Klippfisk egner seg godt til grilling. Velg gjerne store fiskestykker av god kvalitet, helst uten bein og skinn.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *