grønnkålsalat med reinkalvfilet & smørstekte kantareller

grønnkålsalat-med-reinsfilet2

Vi flytter snart og jeg har tatt mål av meg å tømme fryseren. Heldigvis er det noen riktig godsaker der blant annet kantareller og en halv reinkalv fra Flåm. Du kan selvsagt bruke oksekjøtt om det er hva du har liggende, godt blir det uansett.

til 4 porsjoner

  • 3-400 g reinkalvfilet (evt. ytrefilet av okse)
  • 3 never småbladet grønnkål (eller annen bladsalat)
  • 1-2 gulbeter
  • 1/2 l kantareller
  • 2-3 ss smør
  • 2-3 ss hvitvindeddik
  • 1/2 rødløk
  • salt & pepper

Sous- vide: Vakuumer reinsdyrfileten og legg i vannbad på 57° C i 2-3 timer. Dersom kjøttet ikke skal brukes umiddelbart, legg vakuumeringsposen over i isvann og sett i kjøleskapet. Rett før servering tar du kjøttet ut av posen, gnir det inn med salt og pepper og bruner det kjapt på sterk varme i ei jernpanne. Stekovn: Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun det godt i ei varm stekepanne. Stek i ovnen på 120° C til steketermometeret viser 57-58° C. La kjøttet hvile i minst 20 minutter før du skjærer det i tynne skiver.

baby-grønnkål

Vask grønnkålbladene og tørk dem godt. Ha olivenolje og grønnkål i en bolle og bruk hendene til å gni bladene med oljen så de mykner litt. Skrell gulbeter og skjær dem i tynne skiver på mandolin (du kan også bruke grønnsaksskreller). Ha litt olje over og sett til side. Skjær tynne ringer av rødløk og legg løkringene i hvitvinseddik i ca. 15 minutter.

kantareller

Stek kantareller i tørr varm panne til de har svettet fra seg. Legg i en god klatt smør og stek til soppen er gylden og sprø.

gulbete-2

salatdressing

  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts honning
  • 2 ss ferskpresset sitronsaft
  • 2 ss olivenolje

Legg salatblader på en tallerken og dryss gulbeter over. Hell eddiken av rødløken og fordel løkringer og sprøstekt kantarell over salaten. Skjær tynne skiver av reisdyrkjøtt og dander på toppen. Visp sammen ingrediensene til dressingen og vend i salaten rett før servering.

reindyrfilet-med-grønnkål-og-gulbeter

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *