miniterte med bringebær og vaniljekesam

minipai-med-bringebær2

Disse tertene er raske å lage, de kan varieres med ulike friske bær i sesong og de er helt uten tilsatt sukker. Tertedeigen kan lages god tid i forvegen, men vent med å tilsette kesam og bær til rett før du skal servere.

Til 10 små former (10 cm i diameter)

  • 4 dl vaniljekesam
  • 500 g bringebær, jordbær eller andre friske bær
  • 50 g havregryn (evt. spesialbehandlet havre for glutenfri variant)
  • 100 g havremel
  • 70 g kastanjemel (mandelmel)
  • 30 g mandler
  • 10 dadler
  • 50 g smør

Fjern steinene i dadlene og ha dem i en foodprosessor sammen med gryn, mel og mandler. Kjør til massen samler seg og tilsett smør. Kjør videre i 10-15 sekunder, pakk deigen i plast og sett den kaldt i minst en halv time. Forvarm ovnen til 180 C og smør 10 små paiformer. Fordel deigen i like store emner og klem den godt ut og opp langs sidene av formen. Stek terteskallet i ca 15 minutter til de er lett gyldne og avkjøl deretter på rist. Løft terteskallet forsiktig ut av formene. Rett før servering har du et par spiseskjeer vaniljekesam i hvert skall og legger rikelig med bringebær, jordbær eller andre friske bær på toppen. Pynt med mynteblader om du har.

minipai-med-kesam-og-bringebar

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *