grillet radicchio med valnøtter og roquefort

radicco-med-valnøtter-og-roquefort_vertikal-5

Kaia

beskrev denne salaten for meg. Vi var i Italia og besøkte gode venner og hun ga meg et bilde av en salat som på ekte italiensk vis kombinerer det enkle med ferske, gode råvarer. Radicchio er ganske bitter på smak, men når den stekes eller grilles blir den mildere, nesten litt nøtteaktig søt. Sammen med salt ost og ristede nøttene blir dette en fin sommerlig forrett. Så enkelt og så godt! forrett til 4 personer:

radichio2
  • 4 radicchio
  • 100 g roquefort
  • 100 g valnøtter
  • 2-3 ss god olivenolje
  • salt og pepper

Kutt radicchioen i to på langs. Skjære et hakk nederst på stilken og fjern den harde kjernen. Legg i en ildfast form og ringel godt med olivenolje over. Stek radicchioene i ovnen på 200C i ca 15 min. eller legg dem på grillen. Mot slutten av steketiden kan du legge biter av roquefort over og la osten få et par minutter i ovnen. Strø over ristede og grovhakkede valnøtter til slutt og server!

radichio-salat

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *