grillet fisketaco med chiliaioli

fisketaco

Grillet fisk passer ypperlig til taco, her sammen med en mild chiliaioli, hjemmelagde hvetetortilla og tomatsalsa. Jeg bruker torskekjaker som er fantastisk møre og passer ypperlig til denne retten, men du kan også bruke annen hvit fisk. Til 4 personer:

  • 500 g torskekjaker eller annen hvit fiskefilet
  • 0,5 dl olivenolje
  • ¼ ts chilipulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1,5 ts salt
  • 1 lime, saft og skall
  • 3 hvitløksfedd
  • en neve frisk koriander

Skjær fiskefileten i små stykker og bland ingrediensene til marinaden i en foodprosessor. Ha fisken i en tett pose sammen med marinaden og legg kaldt i 20-30 minutter. Grill fisken på sterk varme til den er gjennomstekt (3-4 minutter på hver side). Chiliaioli

  • 2 tørket mild chili (guajillo chili; eller 1 rød fersk chili)
  • 2 eggeplommer
  • 1 lime, saften
  • 1 ts limeskall
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 lite fedd hvitløk
  • 1,5 dl mild olivenolje

Legg de tørkede chiliene i kokende vann i 10 minutter og fjern frøene (fjerne eventuelt frøene og kutt den ferske chilien). Bruk en stavmikser og kjør eggeplommer, limesaft, skall, sukker, hvitløk, chili og salt til en glatt saus. Tilsett olje i en tynn stråle mens du fortsetter å røre. Annet tilbehør:

  • Hvetetortilla
  • Finsnittet kål eller salat
  • Tomatsalsa (tomater, paprika, koriander, limesaft, hvitløk, chili, rødløk, spisskummen, salt og pepper)
  • Lime og frisk koriander til servering
fiske-taco-med-chili-aioli

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *