grillet aubergine med granateple & persille

aubergine-dipp

Baba ghanoush er en tradisjonsrik auberginesalat fra Midtøsten. Den serveres gjerne som tilbehør til grillet kjøtt og fisk eller som dipp til pitabrød og lefser. For å få fram den karakteristiske røykte smaken må auberginene grilles godt i ovn eller på gassbluss

. du trenger:

  • 3 auberginer
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss ferskpresset sitronsaft + skall (zest) av en halv sitron
  • 80 g tahini pasta
  • 2 ss hakket bladpersille
  • ½ granateple
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • ½ ts sumak (kan sløyfes)
  • salt & pepper
granateple

Stikk hull i auberginene med en gaffel og legg dem på et stekebrett. Grill på gassbluss eller under grillelement i ovnen til yttersiden av auberginene er lett forkullet. Stek dem deretter i ovnene ved 175C i 30-40 minutter. Snu auberginene et par-tre ganger slik at de blir jevnt grillet. Auberginene skal være godt forkullet i skinnet og myke inni. Ta dem ut av ovnen og la dem kjølne litt. Skjær auberginene i to og bruk en skje til å fjerne innmaten. Kast skinnet. Del auberginekjøttet i grove strimler, legg dem i et dørslag og la vann renne av (ca. 1 time). Ha auberginekjøttet i en bolle sammen med presset hvitløk, tahini, 1-2 ss olje, sitronsaft og skall. Bruk en gaffel til å mose auberginekjøttet og bland ingrediensene godt. Smak til med salt og pepper og la auberginesalaten marinere en times tid på benken. Rett før servering strør du på finhakket persille, granateple og sumak og ringler over resten av olivenoljen. Server gjerne med pitabrød eller lefser.

baba-ghanoush

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *