blåskjell med tomat, persille & tagliatelle

blaskjell-med-tomat-og-persille

Vi er inne i vintermånedene og blåskjellene er på sitt beste. Har du et nett liggende i kjøleskapet er dette en enkel og kjapp middag til tre:

  • 1kg blåskjell
  • 1 dl hvitvin
  • 1 liten løk
  • ½ kinesisk hvitløk (4-5 fedd)
  • ½-1 ts finhakket chili (uten frø)
  • nøytral olje til steking (solsikke, raps..)
  • 350-400 g cherrytomater
  • en liten bunt bladpersille
  • 4-5 ss olivenolje
  • 1-2 s sitronsaft
  • pepper
  • en klype salt
  • 400-500 g fersk tagliatelle (evt. tørket pasta)

Rens blåskjellene, fjerne festetråden og kast skjell som er skadet eller ikke lukker seg. Ha hvitvin i ei gryte og damp blåskjellene på god varme til de åpner seg (2-3 minutter). Finhakk løk og hvitløk og stek det blankt i olje i ei stor panne. Tilsett chili og halvparten av de grovhakkede tomatene og la sausen småkoke på middels sterk varme. Dersom du bruker tørket pasta bør du sette den til koking nå, bruker du fersk pasta kan du vente til sausen er ferdig. Sil kokekraften fra blåskjellene over i tomatsausen og kok opp. La sausen koke inn til den tykner (ca 1/3 av opprinnelig væskemengde). Tilsett resten av tomatene og la det småkoke enda et par minutter. Skvis litt frisk sitron over og juster eventuelt med litt sukker om tomatsausen er i syrligste laget. Ha i olivenolje og smak til med salt og pepper. Vend inn finhakket persille (kun bladene). Ha den ferske pastaen i fosskokende vann og la den trekke i 1-2 minutter. I mellomtiden renser du halvparten av blåskjellene og lar resten beholde skallet på. Sil godt av den ferdigkokte pastaen og vend blåskjell og tagliatelle i tomatsausen. Ett lett urtedryss kan ikke skade.

blåskjell-med-persille-og-spagetti

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *