soyamarinert laks med rødkålsalat

stekt-soyamarinert-laks

Laks med soyasaus er godt i mange varianter. Bak gjerne ei hel lakseside i ovnen eller del laksen i mindre serveringsstykker og stek i panna. Med en diger bolle sprø råkostsalat trenger du ikke ris eller potet til. til 5 personer trenger du:

  • 1 kg laks (lakseside med skinn)
  • sesamfrø
  • bladpersille

marinade:

  • 1 dl søt soyasaus
  • 2 ss valnøttolje eller mild olivenolje
  • 2 ts finhakket rød chili
  • 3 ts revet frisk ingefær
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ lime, saft og skall

rødkålsalat

rødkål
  • 300-350 g rødkål
  • 2 vårløk
  • 3 gulrøtter
  • 1 skive ananas (kan sløyfes)
  • ½ paprika
  • 1 kvist stangselleri

salatdressing

  • ½ lime, saften
  • 2-3 ss mild olivenolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts flytende honning
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 lite fedd hvitløk

Forvarm ovnen til 150 C. Finsnitt rødkål, gulrot, stangselleri og vårløk. Bruk gjerne en mandolin for å få syltynne skiver av kål og gulrot. Skjær ananas og paprika i tynne staver. Bland ingrediensene til dressingen, smak til med honning og limesaft. Vend dressingen med grønnsakene og bland godt. Legg laksen med skinnsiden ned på et smurt stekebrett og strø ett lett dryss salt over. Bland alle ingrediensene til marinaden og pensle på laksen. Stek fisken midt i ovnen i ca 12-15 minutter. Steketiden vil variere med tykkelsen på stykkene, men sørg for at laksen får beholde en fin rosa kjerne. Strø med finhakket persille og sesamfrø og server med rødkålsalat.

soyamarinert-laks-med-raakost2

Soymarinaden er modifisert fra Lise Finckenhagens oppskrift

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *