sommersalat med moreller & serranoskinke

sooinatsalat-med-serrano-og-moreller

Varme sommerkvelder innbyr til lette måltider utendørs, forsøk denne spinatsalaten med serranoskinke, søte moreller og asparges. Nytes gjerne med et glass hvitvin på terrassen. til en porsjon trenger du

  • 4 skiver serranoskinke
  • 2 never bladsalat (f.eks småbladet spinat)
  • 2-3 asparges
  • 8-10 moreller, delt i to
  • 1/4 søt paprika
  • ½ vårløk (den hvite delen)
  • 3 ss usalta rå peanøtter (pinjekjerner, pistasjnøtter e.l.)
  • 3-4 skiver parmesan
  • noen skogsyreblader (om du har)

dressing

  • 2 ss god balsamico
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • et par runder med pepperkverna
  • en klype salt

Rist peanøtter i ei varm tørr panne til de er gyldne og det tynne skallet begynner å løsne. Hell nøttene over i et kjøkkenhåndkle og gni så skallet løsner helt . Vask og tørk salat, kutt vårløk og paprika. Bruk en grønnsaksskreller eller ostehøvel og lag lange strimler av aspargesen (brekk av de nederste 2-3 cm av stilken først). Legg strimelne i kaldt vann til de skal brukes. Del morellene i to og ta ut steinen. Legg salaten i bunnen og fordel de andre grønnsakene over. Bland ingrediensene til dressingen og drypp over. Vend lett og fordel serranoskinke, parmesan og noen skogsyreblader over med et dryss peanøtter på toppen. Server med godt brød til, for eksemple eltefritt brød med soltørket tomat.

spinatsalat-med-serrano-og-moreller_text

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *