torsk & risotto

torsk-og-risotto-copy

Inspirasjon til torsk med risotto fikk jeg fra Finsetur i helga. Eli sin sopp smakte fantastisk, men risottoen kan også smaksettes med grønnsaker og urter – her en variant med erter og løk. til 4 personer trenger du:

  • 700-800 g torskefilet
  • 1 liten bunt timian
  • 1 bunt kruspersille
  • 1 ss finhakket gressløk

risotto

  • 250 g risottoris
  • ca 1 liter fiskekraft (eller grønsakbuljong)
  • 1 dl hvitvin
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 sjalottløk (eller ½ gul løk)
  • 1 vårløk
  • ½ sitron, saften
  • 100 g erter
  • 1 dryss kajennepepper
  • 70-80 g revet parmesan
  • smør og olje til steking
  • pepper
  • en klype salt

Sett ovnen på 170 C. Begynn med risottoen. Fres finhakket løk, hvitløk og ris blankt i olje. Hell i hvitvinen og kok inn. Kok kraften i en kjele ved siden av og tilsett til risen er dekket. Kok inn risen på nytt og fortsett å tilsette væske i porsjoner til risen er al dente. Frosne erter kan tilsettes mot slutten av koketiden sammen med vårløken. Rør inn revet parmesan og en klatt smør. Smak til med sitronsaft, salt pepper og kajennepepper. Del fisken i porsjonsstykker. Stek fisken i olje med skinnsiden ned i 2-3 minutter. Legg fiskestykkene over i en ildfast form og høvl en skive smør over hvert stykke med en ostehøvel. Kutt persille og timian og dryss over. Kjør et par omganger med pepperkverna og sett fisken midt i ovnen i 7-14 min. Steketiden varierer med tykkelsen på stykkene så følg nøye med.

torsk_ustekt

Lettsalta torsk & risotto med erter, vårløk og timian. Herlig vintermat!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *