torsk med serranoskinke & pesto

torsk3-copy

Fersk torsk som flaker seg i store, blanke skiver. Her i følge med pesto og sprøstekt serranoskinke. Server med blomkål- og sellerirotpuré som her eller potetstappe, ertestuing, stekte poteter? Til 5 personer trenger du

  • 800-900g torsk, gjerne ryggstykket
  • nøytral olje til steking (eks. raps eller solsikkeolje)
  • salt og pepper
  • 5 skiver serrano skinke (eller bacon)

Blomkål og sellerirotpuré

  • 1 blomkål
  • 1 sellerirot
  • 3-4 poteter
  • 2-3 ss smør
  • salt og pepper

Pesto

  • to never krydderurter, jeg brukte koriander, basilikum & mynte
  • ¼ kinesisk hvitløk (eller 1-2 fedd)
  • en neve valnøtter (eller pinjekjerner)
  • ca 30 g parmesan revet
  • 1-1,5 dl extra virgin olivenolje
  • pepper
  • en klype salt
P1370854

Sett ovnen på 180C. Rens og vask fisken og skjær den i rause porsjonsstykker (ca 200g). Fjern beina, men behold gjerne skinnet på. Krydre med salt og pepper. Forbered de andre ingrediensene før du steker fisken. Hell oljen i ei panne på middels varm plate. Stek fisken med skinnsiden ned i ca 5 min. Vend stykkene over i ei ildfast form og stek videre i stekeovnen i ytterligere 3-5 min til (steketiden vil varier med størrelsen på stykkene). Rett før servering sprøsteker du spekeskinka i litt olje. Blomkål og sellerirotpuré: Skrell poteter og sellerirot og del i terninger. Del blomkålen i kvaser og kok alt i lettsaltet vann til grønnsakene er møre. Hell av vannet og legg i en klatt smør. Bruk en stavmikser eller et stappejern til å lage puréen og smak til med salt og pepper. Pesto: bruk en stavmikser til å kjøre alle ingrediensene til en glatt pure. Tilsett mer olivenolje om blandingen blir litt fast. Smak til med salt og pepper og evt. 1/2 ts akasiehonning dersom bitterheten fra valnøttene er litt dominerende. En liten skvis sitronsaft kan heller ikke skade.

torsk2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *