cantuccini

P1370457 copy copy

Cantuccini eller Biscotti de Prato er en italiensk sprø mandelkjeks. Kakene serveres vanligvis på slutten av måltidet sammen med et glass Vin Santo, en gylden dessertvin fra Toscana. Dypp og nyt! Dette er Mari sin oppskrift og til ca 30 kaker trenger du:

  • 300 g sikta hvetemel
  • 180 g sukker
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 2 hele egg + 2 eggeplommer (1 til pensling)
  • 120 g grovhakka mandler
  • 1 ss melk (til pensling)
  • en klype salt

slik gjør du:

  1. sett ovnen på 180C
  2. bland mel, sukker, bakepulver, de hele eggene og en av eggeplommene (visp eggene sammen først).
  3. tilsett grovhakkede mandler. Deigen skal være ganske fast.
  4. trill tre like lange pølser til ca 2,5 cm diameter.
  5. bland den siste plomma med melken og pensle pølsene godt
  6. stek kakene i midterste rille på bakepapir (over og undervarme). Det tar ca 20 minutter, men en må passe på at de får en skikkelig gylden farge.
  7. ta dem ut av ovnen og skjær skiver på skrå.  Her er det lurt å bruke en god brødkniv for lettere å kutte gjennom den gyldne skorpa. Det er viktig at en ikke legger press på kniven for da klemmes skivene sammen og blir klissete i stedet for tørre. Skivene skal være ca 1,5 cm breie og settes på høykant utover stekebrettet. De settes så inn igjen i ovnen i ca 5 minutter.

Mandelkjeksene er perfekte som spiselige julegaver!

P1370368-copy-Recovered

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *