aprikosmarmelade med kanel, anis og konjakk

aprikosmarmelade-med-konjakk

Aprikosmarmelade er perfekt følge til salte oster som roquefort, eller som pålegg på nybakt brød. Med frisk oransje farge og smak av kanel, anis og konjakk egner den seg også godt som «spiselig» gave. Til 5-6 mellomstore syltetøyglass

  • 1 kg tørket aprikos, bløtlagt
  • 6 dl av bløtleggingsvannet
  • 2 (økologisk) sitroner, saften
  • 3 stjerneanis
  • 3 kanelstenger
  • ca 600g sukker
  • 4 ss konjakk
aperikosmarmelade-koking

Legg tørkede aprikoser i en bolle og fyll med vann til de dekkes. La ligge i bløtt i minst 4 timer og gjerne over natten. Kutt aprikosene i tynne skiver. Ha bitene i en kjele sammen med deler av bløtleggingsvannet, sitronsaft og krydder. Kok opp og la det småkoke i 15-20 minutter. Tilsett sukkeret og kok videre i ca. 20 min. Ha i konjakk, lukt og kok noen få minutter videre. I mellomtiden legger du rene syltetøyglass i stekeovn på ca. 130C. Når marmeladen er ferdig, fjern krydderet og hell marmeladen over på varme glass. Fyll helt opp, sett på lokk og vend glasset. Oppbevar marmeladen på et kaldt sted som mannen i huset ikke vet om. Oppskrift tilpasset fra: Trines Matblogg

aprikosmarmelade-med-konjakk2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *