julemorgen granola

julegranola

Det har vært moderat med juleforberedelser her i huset i år. Det er rett og slett ikke mye som minner om jul – med nær 30 C , sol og nisser i shorts. Men litt frokostblanding kan være godt å ha til en tidlig julemorgen og ikke tar det lang tid å lage heller? Til ca 1,5 liter:

  • 5 dl store havregryn
  • 2 dl blandede nøtter (her brukte jeg en blanding av hassel-, cashew-, macadamia-, pistasj-, valnøtter og mandler)
  • 1,5 dl tranebærjuice (eplejuice)
  • 3 ss sesamfrø
  • 3 ss kokosmasse
  • 3 ss kokosolje
  • 3 ss gresskarfrø
  • 1 ss flytende honning
  • 12-14 tørkede aprikoser
  • 3-4 ss tranebær
ingredienser_julegranola

Forvarm ovnen til 160C. Ha havregryn, nøtter, kokosmasse, kokosolje, sesam- og gresskarfrø i en bolle og bland godt. Rør inn tranebærjuice og gjerne en skje honning til slutt. Fordel utover et stekebrett kledd med bakepapir og stek i ovnen i 35-45 minutter til grynene er gylne, – vend hvert 10. minutt. Avkjøl grynene før du blander dem med grovhakkede aprikoser og tranebær. Ha over på store glass og spis gjerne på gresk yoghurt med litt lønnesirup til.

granola-in-making-copy

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *