quinoaburger

kikert-og-quinoaburger

For et par år siden bodde vi i Santa Cruz i California (se mer om det her dersom du er friluftsinteresser og vurderer en tur til vestkysten av USA). Her fikk vi stifte nærmere bekjentskap med veggieburgers av mange slag. Vegetarburgere har gjerne en basis av kikerter, bønner eller gryn som er smaksatt med friske urter, grønnsaker og krydder. Lag gjerne en stor porsjon og frys ned noen burgerne, så har du kjapp middag en travel ettermiddag. Quinoburgere kan serveres i et stort salatblad, i pitabrød, på lefser eller i hamburgerbrød. Lag gjerne en tomatsalsa til eller server med tahini & yoghursaus som her. til 8-10 små burgere (eller 4 store):

  • 100 g quinoa
  • 2,5 dl grønnsakkraft
  • 300 g kokte kikerter (1 boks hermetiske)
  • 1 lite fedd hvitløk
  • 1 jalapeño (eller annen chili), uten frø
  • 1 vårløk
  • 2 små skiver grovt brød, uten skorpe
  • 1 egg
  • 1 bunt koriander (ca. 1 dl grovhakket)
  • 1 ts spisskummen
  • salt og nykvernet pepper
  • olje til steking
  • lefser eller pitabrød
  • salat, avokado, gulrøtter, paprika, kål, agurk e.l. til servering

Ha quinoa og kraft i en kjele og kok opp. Sett på lokk og la quinoaen småkoke til all kraften er absorbert (ca. 15 min). Sett til side og avkjøl litt. Ha brødbiter i en foodprosessor og kjør til grove smuler. Tilsett kikerter, quinoa, hvitløk, chili, vårløk, koriander, egg og krydder og kjør til du har en grov masse. Form små burgere og legg over på et bakepapir. Pensle med litt olivenolje og stek burgerne i stekepanne på middels sterk varme til de er gylne på begge sider. Server quinoaburgere på lefse eller i pitabrød med salat, finkuttede grønnsaker og tahinisaus til.

quinoaburger

Tahini & yoghurtsaus

  • 2 ts tahinipasta
  • 1 dl gresk yoghurt (yoghurt naturel)
  • ½-1 ts honning

Bland alle ingrediensene i en liten bolle og sett kaldt til sausen skal brukes.

quinoaburger_wraps_gulrot

Inspirasjon: Fresh and light (Donna Hay, 2012).

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *