ovnsbakt klippfisk med røstipoteter

klippfisk-med-tomat

Klippfisk kan med fordel brukes i mer enn den tradisjonelle tomatbaserte gryta. Inspirert av portugisernes måte å tilberede bacalhau på har jeg her ovnsbakt fisken i olivenolje sammen med løk, oliven og tomat. Poteter i ulike varianter er godt til, denne gangen lagde jeg røstipoteter. Guttene synes alltid det blir for lite potetpletter, og siden jeg er litt tungnem der måtte vi også denne gangen steke en ekstra runde… til 4 personer

  • 700 g utvannet klippfisk, delt i store stykker
  • 12-15 cherrytomater
  • 10-12 store oliven (gjerne med stein)
  • 2-3 hvitløksfedd
  • 5 småløk
  • 1/2 chili
  • olivenolje
  • pepper
  • frisk basilikum

Vann ut fisken i 16-20 timer og skift vann minst en gang undervegs. Skrell løk og hvitløk og ha i ei ildfast form med godt med olivenolje. Stek løken ved 180C i ca. 10 minutter og ta formen ut. Legg fisk og oliven i formen og stek i ytterlige 10 minutter. Legg så i klaser med tomater over fisken og stek videre i 3-5 minutter til fiskestykkene flaker seg lett.

rostipoteter

røstipoteter

  • 6 store poteter
  • salt og pepper
  • smør til steking

Riv potene grovt på et rivjern og legg dem i en bolle med kaldt vann. På denne måten gir potetene gir fra seg noe av stivelsen. Klem vannet ut av potetstrimlene og legg på tørkepapir. Krydre med salt og pepper. Smelt 2-3 ss smør i ei stekepanne og legg en never potetstrimler i hver av 4-5 hauger. Form til pletter og klem dem flate med en stekespade (ca. 10cm diameter). Stek potetplettene gylne på begge sider.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *