krabbekaker med quinoasalat

krabbekaker_tre

Den norske taskekrabben er på sitt aller beste nå tidlig på vinteren. Mange foretrekker det hvite fiberrike kjøttet i krabbeklørne, men også det mørke kjøttet i krabbeskallet har kraftig smak av salt hav. Begge deler passer ypperlig til krabbekaker som du gjerne kan servere til forrett eller som her sammen med quinoasalalt til middag. til 3-4 porsjoner:

  • 2 krabber (gjerne ferdigrensede krabbeskall)
  • 2 skiver tørr loff
  • ½ rød chili, uten frø
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 sjalottløk
  • en neve persilleblader
  • 1 ts paprikapulver (helst røkt)
  • salt og pepper
  • 2 egg
  • 3-4 ss brødkrumme
  • smør og olje til steking

Rens krabbene og ha kjøttet over i en bolle. Del loffskiver i biter og kjør til smuler i en foodprosessor. Ha i grovhakket hvitløk, chili, sjalottløk, persille og krydder og kjør videre til alt er fint opphakket. Ha blandingen over i bollen sammen med krabbekjøttet og bland inn ett egg. Bruk to skjeer til å forme små krabbekaker på et bakepapir. Knekk det andre egget i en bolle og ha brødkrumme på en tallerken. Vend krabbekakene i egg og deretter i brødkrumme. Stek kakene i olje og smør på middels sterk varme. Vend og stek til de er gylne på begge sider. Server krabbekaker med salat og gjerne litt remulade eller chiliaioli til. Quinoa-salat

  • 150 g brun quinoa
  • 5 dl vann
  • 100 g soyabønner (grønne erter)
  • 1 sjalottløk
  • 200 g sukkererter
  • 4-5 salatblader
  • 3 rødbeter kokte (kan sløyfes)
  • 1/2 granateple
  • en liten bunt koriander
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 3 ss olivenolje
  • 1ts honning
  • en klype salt
  • et par runder med pepperkverna

Skyll quinoa og la den renne av i en sil. Kok opp vann og quinoa og la det småkoke i 12-15 minutter under lokk til alt vannet er absorbert. Ha over i en bolle og avkjøl. Kok soyabønner (erter) møre i lettsaltet vann og avkjøl. Finhakk løk og del kokte rødbetene i båter. Løsne frøene i granateplet og del sukkerertene på langs. Riv salatblader i mindre biter og bland alle grønsakene med quinoa. Bland olivenolje, honning og balsamico og vend dressingen inn i salaten.

krabbekaker-med-quinoasalat

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *