en klype salt
fest

biff med ramsløk-béarnaise og sprøstekte potetbåter

Published on: June 15, 2014 at: 12:00 am
0 comments

biff-med-ramsløkholandaise Denne sausen er laget på friske ramsløkblader med en framgangsmåte som ellers ligner tradisjonell béarnaise/hollandaisesaus. Jeg har tilberedt biffen sous-vide, men du kan selvsagt helsteke kjøttet på grillen. Server med sprøstekte potetbåter og gjerne en frisk sommersalat til. til 4 posjoner:

  • 700 g biff (indrefillet, mørbrad e.l.)
  • 1 kg poteter
  • 1/2 ts natron
  • olivenolje
  • salt og pepper

Vakuumer biffen og legg i vannbad på 56C i om lag 2 ½ timer. Ta biffen ut av posen og krydre med salt og pepper. Rett før servering svir du biffen kjapt av på glovarm grill eller i jernpanne. poteter_råpoteter_stekt Skrubb potetene godt og fjern eventuelt grovt skall. Skjær potetene i seks båter på langs. Kok opp 3 l vann og ha i natron. Ha potetene i det fosskokende vannet og kok i 5-7 minutter. Hell av vannet og damp potetbåtene tørre. Litt natron i kokevannet gjør at potetene får en ekstra porøs overflate, noe som gir en knasende sprø skorpe når potetene seinere stekes i olje (et glimrende tips fra hobbykokken.no). Legg bakepapir på et stekebrett og fordel potetene utover. Hell godt med olje over og bruk hendene til å vende potetbåtene i oljen. Krydre med salt og pepper og legg gjerne noen timian eller rosmarinkvister i formen. Stek på 200C i ca 45 minutter til potetene er gyldne utenpå og helt myke inni. ramsløkramsløk-béarnaise

  • ½ dl hvitvinseddik
  • 5 ss finkuttet ramsløk
  • 5 hele pepperkorn
  • 4 eggeplommer
  • 180 g smør
  • 1.5 dl vann
  • 1-2 ss finhakket ramsløk
  • en klype salt og litt sukker

Kok eddik og 5 ss finhakket ramsløk til du har halvparten av væskemengden igjen. Hell ramsløkeddiken gjennom en sil og avkjøl litt. Over svak varme pisker du eggeplommene i eddiken til myk krem. Tilsett smeltet smør og rør inn litt om gangen. Spe med vann til du har ønsket konsistens og smak sausen til med salt og litt sukker. Bland til slutt inn resten av den finhakkede ramsløken og hold sausen varm. Pass på at sausen ikke koker, da skiller den seg. biff-med-ramslokhollandaise

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *